නිතර තක්කාලි කන අයට හෘදයාබාධ අඩුයි
නිතර තක්කාලි කන අයට හෘදයාබාධ අඩුයි
වොෂින්ටනයේ දී - ඒ.එෆ්. පී.
නිතර තක්කාලි ආහාරයට ගැනීමෙන් හෘදයාබාද වැළැදීමේ අවදානම විශාල වශයෙන්
අඩුකර ගත හැකි බව සඳුදා නිකුත් කළ නවතම අධ්යයනයකින් අනාවරණය කර ඇත .
එලවළු සහ පළතුරුවලින් සමන්විත ආහාර අනුභව කිරීම ශරීර සෞඛ්යට හිතකර බව
මෙමඟින් තවදුරටත් සනාථ වී තිබේ .
පින්ලන්තයේ පළ කළ නියුරලොජි සඟරාවේ පළ කර ඇති තොරතුරු අනුව ඊට ප්රධාන වශයෙන්
බලපාන්නේ ප්රබල ප්රතිඔක්සිකාරක ලයිකොපීන්ය . මේ නිගමනයට එළඹී ඇත්තේ මැද
වයසේ පසුවු පුරුෂයන් 1000ක් ඇසුරින් වසර 12ක පමණ කාලයක් තුළ සිදු කළ
පරීක්ෂණයක් පදනම් කරගෙනයි .
මේ පරීක්ෂණයට අනුව වැඩි ලයිකොපීන් ප්රමාණක් ඇති අයට හෟදයාබාද වැළදීමේ
ඉඩකඩ 55 %ක් පමණ අඩු බව තහවුරු කර තිබේ.
.
|